De Koning is dood, leve de Koning

Eerbetoon aan Bram van der Vlugt Genre: Theater & Toneel

Eindelijk, we mogen weer! De deuren van de theaters gaan weer open voor 50 bezoekers. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni heten we u van harte welkom bij de splinternieuwe toneelvoorstelling 'De Koning is dood, leve de Koning'. 

De afgelopen maanden hebben vijf acteurs in het Zaantheater de nieuwe voorstelling ‘De Koning is dood, leve de Koning’ gemaakt, die deze zomer ook op de Parade in Den Haag en Utrecht te zien is. Het is een eerbetoon aan Bram van der Vlugt die in december 2020 is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Met deze spelers zou Bram komende zomer ‘De Les’ van Ionesco spelen op de Parade. Koningen zouden onsterfelijk moeten zijn.

Over de voorstelling
De koning sterft, uit de hemel regent het kikkers. Met zijn aftakeling is ook het hele land in verval. Was het maar een gewone hartaanval, dan hadden we dit gedoe niet gehad, denkt de dokter. Volgens de Koning was hem beloofd dat hij pas zou sterven als hij het zelf zou besluiten. Als hij tenslotte totaal machteloos blijkt, en ook de Koningin er alles aan gedaan heeft het tij te keren, rest de Koning niets dan de dood in de ogen te zien.

Deze tragikomische eenakter gaat over het stervensproces van een Koning.

 ------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. In de zaal en foyer wordt 1,5 meter afstand tussen de huishoudens in acht genomen voor een veilig en prettig theaterbezoek. U hoeft van tevoren niet te worden getest. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Met: Maarten Wansink, Sarah Bannier, Charley Yntema, Floris van der Vlugt en Lotte Kuijt.
Regie: Bruun Kuijt
Muziek: Floris van der Vlugt
Fotograaf: Diederick Bulstra