De Kift - vanaf het water

Langs het hoogriet, langs de laagwei Genre: Muziek

Grijp snel uw kans en wees één van de 50 toeschouwers van dit unieke concert van De Kift op een bijzondere locatie! De exacte locatie is geheim, maar het verzamelpunt is bij de ingang van het Zaantheater. Kaarten zijn te koop via Podium de Flux.

De Kift kondigt versoepelingen aan! De asfaltweg? De klinkerweg? De landweg? De waterweg! Jazeker, mensen, we gaan scheep! En ik snap dat jullie razend nieuwsgierig zijn. Dat zijn we zelf ook! In ons hart weerklinkt zelfs een schalmei! De tijd is bijna daar, mensen! Dan gaan de trossen los!

Ondanks alles presenteerde De Kift vorig jaar mei online, zonder publiek, vanuit Paradiso het nieuwe album Hoogriet. Een aantal nummers op dit album kwam tot stand tijdens de vaartocht die de band in april 2019 maakte met regisseur Sanne Rovers tijdens de opnames voor de documentaire Water Wieg Me. Veel teksten op Hoogriet hebben een directe link met het water. Nu maken we, mét publiek, de cirkel rond!

Wat snerpt daar door de stille nacht?
Wat fonkelt daar in lichte pracht?

Op 24 juni vertrekt het platbodemzeilschip de Vrijbuiter vanuit Hoorn via de Zaan naar zee. Het startschot wordt in cinema Oostereiland gegeven met een speciale vertoning van Water Wieg Me waarbij De Kift live musiceert. Na de voorstelling gaan we op een muzikale zwerftocht en varen we in negen dagen de staande mastroute naar Zierikzee. Onderweg leggen we aan in negen steden en spelen vanaf het dek eindelijk deze uitgelezen, feestelijke en opgetogen verzameling nieuwe Kiftmuziek. Het Zaantheater en Podium de Flux halen hun innige samenwerking aan om ergens op een geheime plek aan de Zaan zelf dit bijzondere project van dichtbij mee te mogen maken.

Wat sluipt en gluipt en huilt en lacht?
Wat schettert schel, wat fluistert zacht?
Dat is het feest van het hondsvot!
Dat is Hoogriet
!

 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------