Le Bal (première)

De Kift Genre: Muziek

Al meer dan dertig jaar speelt dit bonte gezelschap van Zaanse bodem een megamooie mix van magnetiserende muziek met een flinke dosis gecontroleerde chaos.

BAL is het elfde studio-album en vormt de basis voor deze allereerste (!) theatertournee. Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat De Kift de verwoede tand des tijds te lijf. Hiervoor pakt De Kift uit met een rijk arsenaal aan instrumenten; met naast gitaren, drums, trompetten en trombones deze keer uitgebreid met strijkers, percussie, saxofoon en nog veel meer! Voor de teksten is geput uit werken van onder andere Armando, Büchner, Baudelaire, Bulgakov, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac, Schwab, Breton en Zjoekovski.

BAL stampt, knarst, zweet, weent en schatert. Komt dat horen, komt dat zien! Voorwaarts! Hoorwaarts!

De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.
De Kift wordt vaak gezien als een grote familie en dat is deels ook het geval. Marco, de broer van frontman Ferry Heijne, is tourmanager en muzikant en neef Pim speelt gitaar. Drummer Wim ter Weele is geen familie, maar samen met medeoprichter Ferry de artistiek leider van De Kift. Wim deed de kunstacademie en is verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle, handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Deze veelkoppige, poëtische fanfarepunkband gaat al trommelend en tetterend de verwoede tand des tijds te lijf. Voor deze voorstelling pakt De Kift uit met een rijk arsenaal aan instrumenten, met naast gitaren, drums, trompetten en trombones deze keer ook strijkers, percussie, saxofoon en nog veel meer! De liedteksten zijn Nederlandstalig en gebaseerd op teksten uit de wereldliteratuur. 

Komt dat horen, komt dat zien!