De Fransse Eijkel

Subtropique Genre: Cabaret

*Deze voorstelling is helaas geannuleerd en wordt niet meer ingehaald. Bezoekers hebben van ons bericht gehad.*

Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg, ofwel De Fransse Eijkel, trakteren je op een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli. 

'Subtropique' is een absurdistische en humorvolle cabaretperformance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes.

Sanne en Christian ontvingen in 2013 en 2014 beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018  waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling 'Subtropique'.

Verrassend, jong & scherp
Deze show is Verrassend, jong en scherp. Toegankelijke shows gemaakt door verrassende, jonge theatermakers met nieuwe ideeën en een scherpe blik. Fijne sfeer, lekkere muziek, een hapje en een drankje. Speciaal op de vrijdagavond geprogrammeerd, zodat je het weekend goed kunt beginnen. Bekijk hier alle voorstellingen die vallen onder 'Verrassend, jong & scherp'.

Seriekorting Cabaret
Deze voorstelling is onderdeel van onze serie Cabaret. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde cabaretvoorstellingen in de kleine zaal en ontvang korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie cabaretavonden. Bekijk hier alle voorstellingen uit de Serie Cabaret

Bestel hier uw serie Cabaret


Recensiequotes

  • Theaterkrant Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken "Fransse Eijkel een duo waar je meer van wilt zien. Een nieuwe originele stem binnen het kleinkunstveld"
  • Theaterparadijs "Ze gaan met zoveel energie van sketch naar sketch dat de voorstelling voorbij is voordat je er erg in hebt. Een groot compliment voor deze jonge makers!’’
  • Musicalsites "Verrassend, eigentijds en origineel"
  • het Parool "Perfecte synchroniciteit in spel en spraak"
  • Dagblad van het Noorden ‘’Dynamisch, gedisciplineerd en tot op de millimeter nauwkeurig vastgepind"