De eeuw van Harry Belafonte

Leoni Jansen, Izaline Calister, Thijs Borsten & Roël Calister Genre: Muziek

Leoni Jansen, Thijs Borsten, Izaline Calister en Roël Calister brengen een muzikaal eerbetoon aan de 93-jarige zanger Harry Belafonte die zich de mond niet laat snoeren. 

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de ‘King of Calypso’; de knappe zanger van aanstekelijke nummers als ‘Banana Boat Song’, ‘Island in the Sun’, ‘Matilda’ en ‘Day-O’. Maar deze charismatische man is meer: tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------