Leoni Jansen, Izaline Calister, Thijs Borsten & Roël Calister

De eeuw van Harry Belafonte Genre: Muziek

*Deze voorstelling is helaas definitief geannuleerd. Maar Leoni Jansen, Izaline Calister, Roël Calister en Thijs Borsten zijn voornemens om volgend seizoen terug te komen met De eeuw van Harry Belafonte dus dan zullen we deze voorstelling zeker opnieuw boeken. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Een muzikaal eerbetoon aan de 93-jarige zanger Harry Belafonte die zich de mond niet laat snoeren. Leoni Jansen, Thijs Borsten, Izaline Calister en Roël Calister brengen een muzikaal eerbetoon.

Bijna iedereen kent Belafonte als de ‘King of Calypso’; de knappe zanger van aanstekelijke nummers als ‘Banana Boat Song’, ‘Island in the Sun’, ‘Matilda’ en ‘Day-O’. Maar deze charismatische man is meer: tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd.

Leoni Jansen: zang, gitaren, bas
Izaline Calister: zang, percussie
Thijs Borsten: piano, zang 
Roël Calister: percussie, zang 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------