De Dood en het Meisje

Jeanot Zandvliet, Margot van Iperen, Martijn Ottenhoff Genre: Stadsprogrammering

Paulina:        Zeg hem dat als hij niet bekent, dat ik hem vermoord.
Gerardo:      Maar als hij nou niet schuldig is?
Paulina:        Als hij onschuldig is? Dan is ‘ie mooi de lul.

Als Gerardo Escobar, net door de president aangesteld als voorzitter van een onderzoekscommissie, langs de weg staat met een lekke band wordt hij geholpen door dokter Roberto Miranda. Escobars vrouw Paulina herkent hem onmiddellijk als de man die haar wekenlang op afschuwelijke wijze martelde, vijftien jaar geleden. Ze kan maar aan één ding denken: wraak….

Geschreven op basis van zijn eigen ervaringen tijdens de Chileense dictatuur van de jaren 70 en 80 schreef Ariel Dorfman een ijzingwekkend spannend stuk dat een sensatie werd over de hele wereld. De Dood en het Meisje is schokkend, nog altijd spraakmakend en van alle tijden. Een moderne klassieker die je nooit meer vergeet.

Ter gelegenheid van het afscheid van Henk Heijnen bij het Zaantheater

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------


Extra info

Spel: Jeanot Zandvliet, Margot van Iperen, Martijn Ottenhoff
Regie: Jacco Plooijer
Techniek en decor: Henk Heijnen en Erik Smit