De Brief voor de Koning

de musical (8 - 88 jaar) Genre: Jeugd & Familie

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Daar heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Deze musical is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor deze toverachtige voorstelling over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Yoeri beleeft het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

... een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen. 

De Theatertroep is er ook: vanaf een uur voor aanvang ben je welkom om samen met je hele familie het doorfluisterpel te spelen. Kom je ook? 

Ben je onder de 12 jaar en wil je op de hoogte blijven van alle kinderactiviteiten in het Zaantheater? Meld je gratis aan voor de Theatertroep!