Danstheater AYA

Blood Kiss Genre: Dans & Beeldend Theater

Blood Kiss is een bloedstollende, ontroerende en hilarische horrorvoorstelling met dans, zang, theater en manshoge poppen. Het verhaal gaat over de liefde tussen een jongen en een vampiermeisje.

Danstheater AYA, een graag geziene gast in het Zaantheater, creëert samen met poppentheatercollectief KNPV uit Zwitserland een prachtige fantasiewereld met veel ruimte voor bizarre en komische horror. De voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs, vijf poppen en drie dansers.

Liefdevol doet Oskar de gordijnen dicht. Zij wil het graag donker. Ze houdt niet van licht. Wel van hem? Dat moet nog blijken in deze bloedbespatte voorstelling met dans, theater, muziek en (manshoge) poppen. Ze hebben elkaar ’s nachts leren kennen. Op dat pleintje, in de levenloze nieuwbouwwijk. Twee dolende zielen. Oskar is het buitenbeentje op school. Die donkerrode korst op z’n lip? Klappen. Krijgt hij wel vaker van z’n klasgenoten. Zij is het bleke meisje Eli. Mooie naam voor een vampier.

Samen sluiten ze een verbond. Tegen de wereld. Een bloedverbond. Zij leert hem van zich af te bijten. Hij steekt zijn nek voor haar uit. Tot de dag komt die zwart als de nacht kleurt. Blood Kiss is een bizarre en humoristische horrorvoorstelling, die vaste rolpatronen flink opschudt. De voorstelling is geïnspireerd op de Zweedse film Let the right one in uit 2008, geschreven door John Ajvide Lindqvist, over de ongewone liefde tussen een jongen en een vampiermeisje. Hun bloedgroep: A positief. Met de A van AYA. . De film won vele internationale filmprijzen. De voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs, vijf poppen, en drie dansers. De jongen wordt gespeeld door een pop, het meisje door een danseres. De combinatie van tekst, poppen, en dans geeft een enorme uitbreiding van theatrale mogelijkheden. Er wordt een prachtige fantasiewereld gecreëerd met veel ruimte voor bizarre en komische horror.

KNPV is een toonaangevend poppentheater uit Bern dat met hun imposante poppen een graag geziene gast is in theaters in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en op internationale festivals. Danstheater AYA en theatercollectief KNPV werkten eerder samen tijdens het MixUp!-Festival 2016 in Bern.

Choreografie, regie en bewerking: Wies Bloemen & Dirk Vittinghoff
Dansers: Laila el Bazi, Kathrin Gramelsberger, Constantin Trommlitz
Acteurs: Philippe Nauer, Priska Praxmarer
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden
Creatie poppen: Priska Praxmarer