‘Daar Gaat Ze’ door GrooTheater

FluXus en Zaantheater presenteren Amateurkunst NU Genre: Stadsprogrammering

*Deze voorstelling kan door de sluiting van het theater helaas niet doorgaan op deze datum. We gaan proberen de voorstelling te verplaatsen. Bezoekers ontvangen hierover nog persoonlijk bericht.* 

“Wij hadden niemand nodig, behalve elkaar en onze vriendschap. Konden we maar terug in de tijd, naar toen alles nog simpel was”. 

Drie dames komen elkaar na jaren weer tegen op de crematie van hun vriendin Cynthia. Drie totaal verschillende persoonlijkheden, die meer gemeen blijken te hebben dan dat ze van elkaar weten. Alle drie staan ze op een kruispunt in hun leven. Gaat het hen lukken om geluk te vinden?

'Daar Gaat Ze' is een muzikale tragi-komedie gespeeld door: Merel van der Ploeg, Laura Strijbosch, Miloe de Jong, Manon Schooneman, Tanja Kooy, Clasina Kuiper, Yara Hackmann en Ralph Hackmann-Gons.  

Credits: 
Tekst/Regie: Daphne Groot

FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. In negen voorstellingen geniet je van Zaankanters, die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat  kunst hun brengt. Ze willen het graag met je delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is bij spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Kansen in het Zaantheater
Het Zaantheater ziet met grote spijt gaten ontstaan in de programmering van het najaar. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 mensen publiek mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”