Conny Janssen Danst

BROOS Genre: Dans & Beeldend Theater

BROOS is het nieuwste werk van Conny Janssen. Een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Conny Janssen Danst is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het grote, avontuurlijke ensemble van vijftien dansers wordt live begeleid door multi-instrumentalist Maartje Teussink.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

BROOS is volgens Conny Janssen haar persoonlijkste voorstelling ooit. Ze maakte de voorstelling naar aanleiding van het aftakelen van haar moeder, voor wie ze al jaren zorgt. Hoe broos het leven is, wordt zo dagelijks in haar leven geslingerd. Stokoud, piepjong, in de bloei van het leven: iedereen is broos.

Voor de voorstelling schreef multi-instrumentaliste en zangeres Maartje Teussink de muziek. Zij is live in de voorstelling te horen.

Theaterkrant:
'In deze dansen zie je hoe sterk Janssen zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud.'