Conny Janssen Danst

INSIDE OUT Genre: Dans & Beeldend Theater

Na een succestour in 2015 langs volle zalen, lovende recensies in de pers, enthousiaste reacties
van bezoekers en een nominatie voor een Zwaan - de dansvakprijs van Nederland - komt INSIDE
OUT van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst nu ook naar het Zaantheater. Met livemuziek van een vierkoppig ensemble onder leiding van singer-songwriter iET.

Choreografe Conny Janssen liet zich voor INSIDE OUT inspireren door de term Exploded Drawings, drie-dimensionele constructietekeningen en de gedachte dat iets moet worden opengebroken om te ontdekken wat achter de façade speelt. Het zijn metaforen voor systemen maar ook voor de soms dwingende dynamiek binnen groepen mensen. In INSIDE OUT gaat zij op zoek naar onderhuidse levens, naar de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Naar het kleine detail in het grote geheel. Pas als het harde pantser openscheurt kan het eigene zich openbaren.

“Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke, is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant wordt blootgelegd, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden.” – Conny Janssen

Livemuziek
Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door singersongwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt.

Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in INSIDE OUT op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.’ – Juryrapport Vakjury De Zwanen (Dansprijzen 2015)

Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Adi Amit, Laura Belgrano, Davide Bellotta, Tu Ngoc Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Nina Plantèfeve-Castryck, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch, e.a.
Muziek/compositie: iET, Budy Mokoginta, Jonas Pap en Pieter de Graaf
Muziek/live uitvoering: iET, Budy Mokoginta, Thierry Castel, Keimpke Zigterman