Charles Groenhuijsen

Optimisten hebben de hele wereld Genre: Theatercolleges & Salons

In dit vrolijke theatercollege vertelt correspondent Charles Groenhuijsen zijn eigen verhaal over optimisme. Want er zijn veel redenen om optimistisch naar de toekomst te kijken.

Nooit eerder in de geschiedenis waren we veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan nu. Vrouwen bereikten in de laatste honderd jaar meer dan in de honderdduizend jaar daarvoor. De jeugd van tegenwoordig is de best geïnformeerde jonge generatie uit de wereldgeschiedenis. We horen bijvoorbeeld tot de gelukkigste landen ter wereld! Echt waar!

Charles Groenhuijsen bespreekt in zijn theatercollege onze toekomst. Nu eens niet in de rol die u van hem kent als tv-correspondent of commentator over Donald Trump. Hij vertelt zijn eigen verhaal over optimisme. Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots, maar er is meer goed dan slecht nieuws. Bij al die vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest. Groenhuijsen vergelijkt Nederland natuurlijk met Amerika, zijn tweede vaderland, waar hij 23 jaar woonde. Dan doet Nederland het echt beter. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op? 

Wie weet lukt het hem om u tijdens zijn vrolijke theatercollege, waarin hij ook nog eens gitaar speelt, aan het denken te zetten. Want optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?