Aznavour Mon Amour

Britta Maria, Maurits Fondse, Oleg Fateev en Simone Sou Genre: Theater op de Dinsdagmiddag

*Deze voorstelling is verplaatst van 16 februari 2021 naar 15 februari 2022. De bezoekers hebben persoonlijk bericht gehad.*

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Deze middag vieren wij zijn muziek en zijn leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost), pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en percussionist Simone Sou. Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, She, Comme ils disent naar Les Comédiens. 'Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond' (NH Dagblad).

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------


Recensiequotes

  • (NRC) 4 sterren voor de CD Huiswaarts
  • Musicalnieuws Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters hier moet je heen! Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien'

Extra info

Theater op de Dinsdagmiddag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater op de Dinsdagmiddag.