Balletstudio Marieke van der Heijden

Sara’s Verhaal Genre: Stadsprogrammering

Balletstudio Marieke van der Heijden viert haar 20-jarig bestaan met de voorstelling Sara’s Verhaal naar het boek “A Little Princess” van Frances Hodgson Burnett. Alle jeugdleerlingen van de balletschool dansen mee aan dit balletsprookje dat door Marieke en haar team speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt.

“De rijke Sara beleeft een fantastische jeugd in India tot haar moeder overlijdt. Want als ook haar vader wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog, moet Sara naar een streng en chique internaat in het verre en koude Londen. Maar Sara is een positief meisje en maakt al snel het leven op het internaat voor iedereen leuker.
Helaas slaat het noodlot weer toe: er komt een bericht dat haar vader vermist is geraakt in de oorlog. Sara is nu haar beide ouders kwijt en moederziel alleen. Ze mag niet als leerling op het internaat blijven, omdat niemand voor haar de kosten betaald. De strenge directrice Miss Minchin geeft Sara gelukkig een baantje als dienstmeid. Maar ze wordt naar een koud zolderkamertje verbannen en moet al haar mooie spulletjes afgeven. Een lichtpuntje is de Indiase bediende van de buurman. Die ziet hoe slecht Sara het heeft en maakt haar het leven aangenamer.
Gelukkig loopt het verhaal goed af. De buurman met geheugenverlies blijkt Sara’s vader te zijn!”