Ballet Staatsopera Tatarstan

Masterpieces ( hoogtepunten uit De Notenkraker & Het Zwanenmeer) Genre: Dans & Beeldend Theater

De twee beroemdste klassieke balletten van componist Pjotr Tsjaikovski zijn De Notenkraker en Het Zwanenmeer. Speciaal voor het komende seizoen heeft de balletmeester van het geliefde gezelschap uit Tatarstan een selectie gemaakt van de mooiste en meest betoverende scènes en hoogtepunten uit beide balletten.

De donkere maanden rond kerst zijn bij uitstek een periode om u te laten betoveren door een magisch klassiek-romantisch ballet. De balletten Notenkraker en Zwanenmeer worden overal ter wereld niet voor niets vooral in december en januari opgevoerd. De huidige omstandigheden maken het onmogelijk om de sprookjesballetten zoals ze door choreograaf Marius Petipa zijn gecreëerd in hun volle glorie met tientallen dansers en een groots decor uit te voeren. Ballet van de Staatsopera van Tatarstan heeft daarom een programma samengesteld met de hoogtepunten uit beide balletten. Een groep van fantastische dansers zal de mooiste en beroemdste dansen presenteren waaronder in ieder geval de dans van de kleine zwaantjes, de dans van de Suikerboon Fee en natuurlijk de dans van de stervende zwaan. In prachtige kostuums en met schitterende belichting wordt het een sprookjesachtige ballet-ervaring om op weg te dromen, geschikt voor alle leeftijden.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Theater in de middag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater in de middag. Voor wie overdag tijd en zin heeft, zijn er bij het Zaantheater diverse middagvoorstellingen te bezoeken, zowel doordeweeks als in het weekend.

Deze voorstelling speelt om 13.30 en 16.30 uur.