Cleopatra / Shakespeare

AYA & ZEP Genre: Theater & Toneel

AYA en ZEP geven een eigentijdse twist aan Shakespeares liefdesdrama 'Anthony & Cleopatra'. Een spetterende voorstelling over vrouwen en macht, met dans, spoken word en zang.

Cleopatra is pas 18 als ze koningin wordt van Egypte. Ze is een slimme strateeg en een goed leider voor haar volk. Aan het einde van haar heerschappij staat ze voor een belangrijke keuze. Ze kan zich overgeven aan Octavianus Caesar en als trofee meegaan naar Rome. Of ze volgt haar minnaar, generaal Anthony, die door de keizer is verslagen en ervoor kiest om te sterven. 

Cleopatra is een rappe actuele bewerking van één van de meest dramatische liefdes uit de wereldgeschiedenis. Cleopatra’s ijzeren wil en seksualiteit staan al eeuwenlang symbool voor onafhankelijke vrouwelijkheid. Tegenwoordig zijn jonge vrouwen voor het eerst in de geschiedenis hoger opgeleid dan mannen. De positie van vrouwen is in korte tijd enorm veranderd. Cleopatra was lang geleden al een wereldleider, maar de combinatie van macht en vrouwelijkheid blijft lastig. Ook nu nog. De tijd is rijp voor nieuwe beelden. 

ZEP maakt gedurfd, spannend, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater voor een jong-van-geest publiek. In 2016 maakte de groep furore met een Hamlet ‘remix’. 
AYA maakt brutaal danstheater voor jongeren. Directe en energieke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. 

Seriekorting Theater & Dans
Deze voorstelling is onderdeel van de Serie Theater & Dans. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde voorstellingen en ontvang een aantrekkelijke korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie theateravonden. Bekijk hier alle voorstellingen van de Serie Theater & Dans

Bestel hier uw serie Theater & Dans