Amsterdam Klezmer Band

Klezmer into the Future Genre: Muziek

Deze voorstelling is helaas geannuleerd en wordt niet meer ingehaald. Bezoekers hebben van ons bericht gehad.

Al meer dan twintig jaar brengt de Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer.

De zeven musici komen van de straat en van het conservatorium. Die dubbele basis is terug te vinden in de muziek, waarin subtiliteit, virtuositeit en originaliteit gepaard gaan met de behoefte om een lekker feestje te bouwen. Er wordt gegeind en gespeeld met het publiek. Dragende improvisaties nemen je mee en uiteindelijk vergeet je al je sores, want dat is nou eenmaal wat klezmer doet! De van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek, met de onmiskenbare en aanstekelijke Oost-Europese klanken, zorgt voor een gegarandeerd dansfeest. 

In 2020 komt het nieuwe album uit en die levert nieuw theaterrepertoire, samen met hoogtepunten van eerdere succesvolle shows zoals ‘Benja’ en ‘Septacost’. Verwacht vanavond virtuoze blaaspartijen, humoristische en weemoedige liederen en als klap op de vuurpijl: feest tussen de stoelen!


Extra info

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium De Flux.