*Vanwege de overheidsmaatregelen gaan de avondvoorstellingen tussen 28 november en 19 december helaas niet door. Middagvoorstellingen tot 17:00 uur kunnen doorgaan mits er anderhalve meter afstand bewaard kan worden in de zaal. Bezoekers met kaarten van voorstellingen in deze periode ontvangen persoonlijk bericht of de voorstelling verplaatst of geannuleerd wordt.*

stuk is een stuk van 60 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder hen vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

stuk
 is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

De pers over stuk:

stuk is door NRC verkozen tot één van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020.

Alle recensies over stuk -tot nu toe- zijn positief. Bij elkaar opgeteld heeft stuk 12 sterren gekregen. Dat ziet er zo uit: ★★★★★★★★★★★★. 

“Stuk is even grappig als slim.”  - NRC ★★★★

“Ze trekken alles kaduuk, hun gespierde lijven incluis, door voluit dansend knalhard onderuit te gaan op een ingezeepte vloer. En onder hun grote lachebek schuimt de onzekerheid. (…) Iets stukmaken is tenslotte ook iets maken.”  - Volkskrant ★★★★ 

“Attending a performance by the multidisciplinary dance collective 155 is never a chore. Their fun-loving, high-energy shows are extremely infectious – pardon the pun.”  - Movements Exposed

“155 weet veel met weinig te zeggen in tijden van disruptie. Het gaat om het fysiek kunnen dragen van weerstand. Het lichamelijk verspreiden van humor.(…) Stuk durft eenheid te onderstrepen door sierlijk te vallen en weer op te staan. Wees aanwezig in onze nieuwe werkelijkheid.”  - My Daily Shot of Culture.


------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------


Extra info

Makers & performers: Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Deion Holwijn
Choreografie: Erik Bos

Videobeeld: Thomas Bos, Rein Luuring

Kostuumontwerp: Esmee Thomassen

Lichtontwerp: Yuri Schreuder
Geluidsontwerp: Sam van Eenbergen
Eindregie: Moniek Merkx

Gemaakt met: Maas theater en dans