Voorstelling AYA (2)

Vacature Coördinator Programmering (28-32 uur)

Het Zaantheater is hét podium voor de Zaanstreek met een groot aanbod van professionele voorstellingen. Daarnaast bieden wij ruimte aan Zaanse amateurvoorstellingen, stadsprogrammering en zelf geproduceerde festivals. Ook de zakelijke markt met congressen, evenementen en feesten bedienen wij graag. Ons theater beschikt over 2 theaterzalen (879 en 230 stoelen), diverse foyers en een restaurant met uitzicht op de Zaan. De organisatie bestaat uit 27 vaste medewerkers plus een flexibele pool horecamedewerkers en 70 vrijwilligers.

Wij zoeken per 1 januari 2023 (of eerder!) een bevlogen programmeur met creatieve ideeën om ons gevarieerde aanbod nog verder te ontwikkelen. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de gehele programmering, waarbij je werkt vanuit een gezamenlijk ontwikkelde visie op alle programmeringsonderdelen.

Naast het programmeren van professionele voorstellingen ben je programmamaker. Je betrekt specifieke doelgroepen en maatschappelijke organisaties bij onze voorstellingen. Je bedenkt samen met onze stadsprogrammeurs invalshoeken voor festivals en je bent sparring partner op het gebied van culturele projecten voor onder andere het amateurcircuit. Je werkgebied is een breed veld en daarom werk je niet alleen. We zijn nieuwsgierig naar de genres waar jij je het meest mee verbonden voelt. Daarnaast gaan we met programmeur-specialisten werken die zich richten op een specifieke doelgroep of genre. Samen vinden we een optimale wisselwerking tussen inhoud en publieksbereik, waardoor je mogelijkheden creëert voor buitengewoon en bijzonder aanbod. 

Coördinator Programmering (28-32 uur)

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt samen met de directie het te voeren programmeringsbeleid. Van daaruit ontstaat het seizoensprogramma. Je werkt nauw samen met directie, afdelingshoofden, stadsprogrammeurs en programmeur-specialisten voor het bedenken/samenstellen van eigen programma’s, projecten en festivals alsmede creatieve invulling ten behoeve van zakelijke events en maatschappelijke projecten. Je schrijft subsidieaanvragen ten behoeve van het programmeringsbudget.

Wat breng je mee?

  • Je bent een allround programmeur met ervaring in de podiumkunsten;
  • je bent in staat conceptueel en out of the box te denken;
  • je bent een professional met een breed netwerk en je vindt het leuk om het Zaantheater te vertegenwoordigen in veelsoortige netwerken;
  • je bent een herkenbaar aanspreekpunt voor publiek en artiesten;
  • je bent een ervaren onderhandelaar met financieel inzicht die secuur en planmatig kan werken;
  • je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

  • Volop ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte om deze rol verder vorm te geven.
  • Een inspirerende werkomgeving op een prachtige locatie in Zaandam met een bruisend team van leuke collega’s.
  • Salaris op basis van je ervaring conform CAO Nederlandse Podia 2022-2023, schaal 8.

Voel jij je thuis in een dynamische omgeving waar je dagelijks vele bezoekers kunt verwachten?

Dan ontvangen we graag jouw CV met motivatie ter attentie van Angelique Finkers, via personeelszaken@zaantheater.nl. Sluitingsdatum is 9 oktober 2022. De eerste gesprekken zijn gepland op woensdagochtend 12 oktober en vrijdagmiddag 14 oktober. Eind oktober willen we deze procedure graag afgerond hebben, want bij een startdatum in december behoort een warme overdracht tot de mogelijkheden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.