IMG 3906

Zaanse spelers Louis en Jasmin schitteren in Robin Hood de Musical

Zaanse spelers Louis en Jasmin schitteren in Robin Hood de Musical

Op zaterdag 14 januari gaat ‘Robin Hood de Musical’ (vanaf 8 jaar) van het NJMT in première in het Zaantheater. De Zaanse spelers Louis van Dijk (34 jaar) en Jasmin Flapper (15 jaar) treden beiden van kinds af aan op in het Zaantheater en spelen nu samen in deze spectaculaire musical. Louis van Dijk als minstreel en Jasmin als stoer bendelid van de bende van Robin Hood.

Het Zaantheater is hét podium voor de Zaanse jeugd om kennis te maken met theater. Niet alleen is een kwart van de programmering geschikt voor kinderen en hun familie, ook is het de plek waar jaarlijks talloze Zaanse kinderen zelf optreden met een uitvoering van hun basisschool, middelbare school, dans- of theaterschool of met school een voorstelling bezoeken.

Tennis of musicals?
Louis was een tiener toen hij voor het eerst optrad in het Zaantheater. Louis: “Als kind heb ik getennist op hoog niveau, maar op mijn vijftiende ontdekte ik na het zien van de musical ‘Aida’ dat ik niets liever wilde dan in musicals spelen. Ik ben danslessen gaan volgen bij een dansschool in Wormerveer. De uitvoeringen waren in het Zaantheater. Na het afronden van mijn theateropleiding heb ik hier ook opgetreden met professionele producties zoals ‘Dr. Dolittle’ en ‘Ja zuster, nee zuster’. Dit theater voelt echt als mijn thuishaven.”

Kleuterballetles
Jasmin treedt zelfs al sinds haar vijfde jaar op in het Zaantheater. Dat zij haar musicaltalent heeft ontdekt kwam door niemand minder dan Louis. Jasmin: “Louis gaf kleuterballetles op mijn basisschool. Later heb ik nog meer danslessen en pianoles bij hem gevolgd en nu krijg ik zangles van hem via zijn school ‘Muziek Fabriek van Dijk’.”

Robin Hood de Musical
En nu staat ze samen in de musical ‘Robin Hood’ van het Nationaal Jeugd Musical Theater. Het NJMT geeft theater- en danslessen en produceert feestelijke familiemusicals waarvan de cast bestaat uit een groep talentvolle kinderen, jongeren en enkele volwassen professionals. ‘Robin Hood’ is een spannend muzikaal spektakel waarin Louis een minstreel speelt die ook een rockster is. En Jasmin speelt een bendelid uit de bende van Robin Hood. Beiden hebben super veel zin in de première in het Zaantheater. Jasmin: “Ik kijk er naar uit om te spelen voor ‘eigen’ Zaans publiek. Het is ontzettend leuk dat er veel bekenden in de zaal zullen zitten.

Kaarten & info
Voor iedereen die zin heeft in een spannende musical met deze twee Zaanse spelers. ‘Robin Hood de Musical’ gaat op zaterdag 14 januari om 19.30 uur in première in het Zaantheater en speelt op zondag 15 januari om 15.00 uur nog een keer. Kaarten en meer info vind je hier.