Local Heroes De Trainers

Local Heroes in het Zaantheater

''Sinds februari maakt Local Heroes dankbaar gebruik van het Zaantheater voor haar trainingen. Hoe inspirerend kan een leeromgeving zijn! De corona maatregelen stellen strenge eisen aan leslocaties en hierdoor kon er geen gebruik meer gemaakt worden van de eigen locatie. Dit kan wel in de ruime zalen van het Zaantheater en dan is het heel fijn dat je kunt samenwerken met een enthousiaste en betrokken organisatie als het Zaantheater.'', vertelt Nynke Coenraads van Local Heroes. Local Heroes is een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) programma voor jongeren van 14 t/m 27 jaar in de Zaanstreek. In het programma werken jongeren in een groepsverband aan talentontwikkeling, persoonlijke groei, ontmoeting en het maken van impact! Ze volgen trainingen, workshops, organiseren activiteiten en helpen bij hulpvragen van partnerorganisaties.

Local Heroes startte eind 2019 met de eerste groep jongeren en ondertussen zijn meer dan 100 jongeren betrokken bij Local Heroes. Naast het trainingsprogramma is Local Heroes ook maatschappelijk actief. Veel organisaties weten ondertussen Local Heroes te vinden voor hulpvragen. Daarnaast initieert Local Heroes ook eigen projecten met jongeren. Zo staat er vanaf april een eigen social sofa op de agenda en worden de balkon workouts voor senioren weer volop gestart.

De jongeren die nu wekelijks naar het Zaantheater komen, volgen het Special Edition programma dat Local Heroes in samenwerking met het Regio College (MBO opleidingen) is gestart voor studenten van de Entree opleiding. Zij komen twee dagen per week bij elkaar in het Zaantheater voor de trainingen. Daarnaast zijn de groepen actief met het organiseren van een activiteit. Zij hebben een hygiëne pakket voor daklozen bedacht en een verwenmoment voor mensen met een verstandelijke beperking.

Achter de gesloten deuren van het Zaantheater wordt dus hard gewerkt. Nog tot 9 april zijn de studenten in het Zaantheater te vinden.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor Local Heroes. Je kan ook een mailtje sturen naar: localheroes@tlokaal.com of appen naar: 06-40038281 (Nynke)