Ontdekhetnieuweseizoen 1920X585

De kaartverkoop is gestart!

Het is zover, de kaartverkoop is gestart! Vanaf nu kun je kaarten kopen voor het nieuwe theaterseizoen 2022-2023. Dinsdag 21 juni is de Vriendenverkoop van start gegaan. Zodat de Vrienden van het Zaantheater al kaarten voor het nieuwe seizoen konden bestellen. Volgens programmeur Kim Muller is het een seizoen waarin het Zaantheater flink gaat uitpakken met grote namen, internationale producties en de musical ‘The Prom’.

“Dit seizoen pakken we echt uit in het Zaantheater, zowel met grote namen als met internationale shows,” vertelt Kim Muller enthousiast. Vanwege de eerdere coronamaatregelen zijn sommige shows uitgesteld, andere artiesten besluiten juist nu weer te gaan spelen. Dat zorgt ervoor dat er nu extra veel publiekslievelingen in het Zaantheater zullen staan. Kim: “Youp van ’t Hek houdt zijn afscheidstournee en speelt zijn laatste voorstelling maar liefst vier keer bij ons. Andere grote namen zijn Bert Visscher, Herman van Veen, Jan Smit, Tania Kross, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Lenette van Dongen, Theo Maassen en nog veel meer. Ik ben heel erg blij dat ze allemaal komen.”

Grote producties
Ook is het dit seizoen gelukkig weer mogelijk voor grote internationale producties om rond te reizen en ook naar het Zaantheater komen. MOMIX is daar één van, een dansgezelschap uit de USA dat droomwerelden schept vol acrobatische danstaal. Kim Muller: “Dit is altijd één van de favorieten van het Zaanse publiek met prachtige beelden en kostuums.” Ook bijzonder is dat Het Balletorkest exclusief een voorstelling in het Zaantheater speelt. “Een vrolijke, nieuwe versie van Belle en het Beest met Rop Verheijen en een orkest van 50 musici. Dit is een unieke belevenis,” vertelt Kim. En ze heeft ‘The Prom’ geboekt. Een gigantische reizende musical met vedette Pia Douwes.

245 voorstellingen
Neem het hele seizoen door in de agenda op de website of in de theatergids. Wat is er veel om uit te kiezen met maar liefst 245 voorstellingen. Met publiekslievelingen, nieuwe talenten, verdiepende producties en heerlijke muzikale avonden. Bijna een kwart van onze programmering is geschikt voor kinderen en hun familie. En voor de theaterliefhebber die graag ’s middags op stap gaat, programmeren we de serie ‘Theater in de middag’.

Bekijk hier alle nieuwe voorstellingen.