Volume Voorstelling Jeugd
Scènebeeld VO LU ME 1 (Scherm & Web)
Scènebeeld VO LU ME 3 (Scherm & Web)

VO-LU-ME (vanaf 1,5 jaar)

Het Laagland

Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen ze de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. Deze voorstelling biedt de allerkleinsten een eerste kennismaking met theater. Na afloop staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen. Dan worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

Theaterkracht schreef over hun vorige voorstelling Woosh: “Alle zintuigen worden geprikkeld in deze even eenvoudige als fantasierijke ode aan het ongrijpbare.” 

Recensies en publieksreacties

Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers geven het genre een heel eigen impuls. De kinderen zitten begrijpelijkerwijs op het puntje van hun bankje te wippen

De Volkskrant

Dit is echte theatermagie. Mijn kinderen waren de hele tijd geboeid!

Vader van Perre en Juula

Het lijkt zo simpel, maar hier is zo goed over nagedacht. Chapeau!

Moeder van Rafke