PR Beeld Amnesiefobie Foto Vincent Van Woerkom LR

Kat op het Spek

Amnesiefobie

Pinter meets Gumbah meets Monthy Phyton meets Memento

Thijs Prein, Roelof Pothuis en Ko van den Bosch maakten met Kat op het Spek afgelopen jaren de producties Missie zoekt Massa (over de Russische Revolutie) en Strangelove (over de pandemie). De nieuwe voorstelling van het Zaanse gezelschap heet Amnesiefobie. Een klassieke whodunit horrorklucht met een flinke portie humor en absurde polaroids van een man op zoek naar zichzelf.

Amnesiefobie is de angst herinneringen kwijt te raken. Er zijn veel oorzaken waardoor herinneringen verloren gaan, op oude leeftijd door bijvoorbeeld dementie, maar ook op jonge leeftijd is het mogelijk. Wie ben je nog als je geen herinnering meer hebt? Als je veroordeeld bent tot de isoleercel van het nu.

Twee bouwvakkers hangen rond in een ruimte. Ze zitten in een pauze, wachtend op het drogen van de kit. De trapleuning zit los. Er liggen kleerhangers in de tuin. Hoe komen ze daar? Waarom staat er ‘muur’ op de muur? Wie heeft dat geschreven? Zijn de collega’s wel echt collega’s?
Een van de bouwvakkers, die zich Gypsy King noemt, voelt dat er wat mis is met hem, hij mist steeds vaker schakels in de ketting van oorzaak en gevolg. De wereld doet zich voor als een labyrint met om iedere hoek een nieuwe vraag. Zijn collega, die meer talent voor structuur heeft, geeft hem ongevraagd dubieuze adviezen. In zijn rol van betrouwbare vriend plaatst hij vangrails om de Gypsy King op het rechtepad te houden. Of dat helpt?

De beste oplossing om weer grip op de werkelijkheid te krijgen lijkt een grote verbouwing van de
werkelijkheid. Eén onwisbaar grote daad, te absurd, te gruwelijk, te grotesk, om te vergeten.

De tekst voor Amnesiefobie is geschreven door de jonge Nederlandse schrijver Koen Frijns. Hij schrijft rauw-poëtische, beeldende en absurde teksten, gevat in grotere metafysische verhalen.

Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Met: Ko van den Bosch en Thijs Prein
Overige: Tekst: Koen Frijns

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater

Misschien ook leuk voor jou?