Vogel Bijgesneden

Der Vogelhändler

Czaar Peter en Gooise Operette

  • Stadsprogrammering
Albert Heijnzaal Bestel

Stap binnen in het romantische Oostenrijk van de 18e eeuw met 'Der Vogelhändler' van Carl Zeller! Onder begeleiding van een groot orkest brengen we een komisch muzikaal spektakel tot leven. Vernieuwend maar trouw aan de originele magie. Laat je betoveren door de prachtige melodieën en verhalen, allemaal in het Nederlands gesproken én gezongen. Een onvergetelijke avond gegarandeerd! 

We bevinden ons in een herberg in Oostenrijk gedurende de 18e eeuw. In de nabijgelegen koninklijke bossen en bergen werd vroeger veel gejaagd. Tegenwoordig is er echter geen konijn, hert of olifant te vinden.

Burgemeester Schneck is in rep en roer omdat de Keurvorst op bezoek komt en een wild zwijn uit zijn eigen bossen verlangt. Die zijn echter door de dorpsbewoners uitgeroeid. Jachtopziener, Baron Weps, laat zich omkopen en is bereid een varken als wild zwijn voor te stellen. De baron heeft het geld hard nodig om de gokschulden van zijn neef, Graaf Stanislaus, af te lossen.

Tot overmaat van ramp annuleert de Keurvorst plotseling zijn bezoek. Hierop verzinnen de baron en zijn neef een list om alsnog het zwijggeld te ontvangen: Stanislaus doet zich voor als de Keurvorst en samen met Weps bezoekt hij het dorp.

De vogelkoopman Adam en de postbode Christel zijn dik bevriend, maar er wordt pas 'gezoend' wanneer Adam werk heeft en geld verdient. Christel overweegt om bij de Keurvorst een baan voor Adam te vragen, maar Adam is hiertegen vanwege de reputatie van de Keurvorst met vrouwen. Wanneer Christel dit toch doet krijgen ze ruzie, en uit frustratie zoekt Adam zijn troost bij een zekere Marie die hij tegenkomt in de herberg.

Deze Marie blijkt de Keurvorstin te zijn, die haar flirterige echtgenoot op zijn reis in de gaten wil houden. Wanneer ze ontdekt dat het Stanislaus was die de rol van de Keurvorst speelde, geeft ze Adam de kans een passende straf voor hem te bedenken. In een jaloerse bui bepaalt Adam dat Stanislaus met Christel moet trouwen. 

Hoe dit alles afloopt ziet u in onze voorstelling…

Albert Heijnzaal Bestel
Albert Heijnzaal Bestel

Prijzen

€ 26,00 - € 26,00
Regulier
Rang 1 € 26,00
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe