De Smeekbede

Zoektocht naar een Surinaams verleden

*Helaas is de voorstelling geannuleerd. Bezoekers met kaarten hebben bericht gehad.*

In De Smeekbede duiken we de geschiedenis in: de vrijgemaakte vrouw Dédé stuurt in 1795 een brief aan haar voormalige meester. Ze strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. Maar het schip met haar brief wordt gekaapt. Tegelijkertijd zien we het verhaal van de Utrechtse jurist Engelbert, die naar Suriname afreist om meerdere plantages te beheren.

Wie schrijft de geschiedenis? Een voorstelling naar de gelijknamige roman van historicus Lianne Damen over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. Van Olivier Diepenhorst, dezelfde regisseur als de voorstellingen De tolk van Java, Lichter dan ik en Gelukzoekers op Sumatra. Met o.a. Dionne Verwey en Krisjan Schellingerhout.

Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Olivier Diepenhorst
Met: Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout, Francesca Pichel en Rohiet Tjon Poen Gie
Overige: Bewerking: Maarten van Hinte | Muziek componist: CARISTA | Decor: Lidwien van Kempen | Licht: Yuri Schreuders | Kostuum: Sandro Lima | Regie- en productie-assistent: Lionel Grauwde | Foto': Annemieke van der Togt

Recensies

Vrolijk pleidooi voor optimisme en zelfzorgzaamheid

De Theaterkrant

Maarten van Hinte bewerkte de Smeekbede tot een indringende theatervoorstelling

De Theaterkrant

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater