Boni de Musical

Stichting Doewet in coproductie met het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname e.a.

  • Musical

De musical Boni vertelt de moedige en heldhaftige strijd tegen de slavernij in de 18e eeuw. Rond 1730 wordt Boni in het oerwoud geboren. Zijn vader is een Nederlandse plantage-eigenaar, zijn moeder is hoogzwanger gevlucht. Boni groeit op en ontpopt zich tot leider in de strijd tegen het Nederlands regime.

We moeten onze Helden eren. Helaas vergeten we enkele Helden uit onze Vaderlandse geschiedenis de erkenning te geven die zij verdienen. Boni is zo iemand. De geschiedenis van Suriname is geen verhaal van lijdzame onderwerping maar kent juist een geschiedenis van zwaar verzet. Daarin loopt Boni voorop.

Albert Heijnzaal Bestel

Prijzen

€ 24,45 - € 49,05
Jongeren t/m 27 jaar /CJP
Rang 1 € 25,00
Rang 2 € 25,00
Jongeren t/m 27 jaar /CJP vriendenverkoop
Rang 1 € 25,00
Rang 2 € 25,00
Regulier
Rang 1 € 42,00
Rang 2 € 35,05
Rang 3 € 24,45
Toprang € 49,05
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Heeft een pauze: Ja
Ik wil: Mooie thema's

Met een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten op een podium wordt het verhaal van Boni wervelend gebracht. Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en trots verspreiden.

Piet Menu: “'Kun je als groep eenzaam zijn omdat jouw verhalen, jouw geschiedenis nooit wordt verteld? Ja, zeer zeker. In Boni zetten we een volgende stap om de helden en verhalen uit het verleden te eren.”

Recensies

Boni is één van de meest tot de verbeelding sprekende verzetshelden rond het thema slavernij in Suriname.

Theaterparadijs

Meer dan op individuele prestaties, vaart deze musicalproductie vooral op het prachtige samenspel, waarin spel, zang en dans op hybride wijze samenvallen.

Volkskrant

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater