Baba Credit Bibian Bingen W0A2752
Baba Credit Bibian Bingen W0A3754
Baba Credit Bibian Bingen W0A1983
Baba Credit Bibian Bingen W0A2911

Baba

Een onmogelijke liefde en reis door Europa in oorlogstijd

Het is 1944 als de Russische oma van acteur Willem Voogd (o.a. bij het grote publiek bekend van Mees Kees en De proefkeuken) vanuit Odessa in de voormalige Sovjet-Unie op een Duitse trein stapt naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland.

In 2021, bijna tachtig jaar later, legt haar kleinzoon in haar voetsporen dezelfde reis af, van Odessa, tegenwoordig in Oekraïne, naar Velsen, en gaat op ontdekkingstocht naar de vrouw achter Baba. Niet lang daarna valt Poetin Oekraïne binnen en wordt voor de tweede keer de wereld waar Baba vandaan komt bruut veranderd.

De reis van Willem resulteerde eerder in de succesvolle podcast BABA en wordt nu naar het toneel gebracht. Samen met actrice Evgenia Brendes duikt Willem de geschiedenis van zijn oma in en komt achter een heel andere kant van Baba dan hij aanvankelijk dacht. 

Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Frank Siera
Met: Willem Voogd en Evgenia Brendes
Overige: Tekst Dorien van Gent | Muziek Darius Timmer en Jelle Visser | Muziek uitvoering Jelle Visser | Scenografie en kostuum Eva Koopmans | Techniek en lichtontwerp Bas Willekes | Producent Akkers en Velden

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

20231019 PFB4089 1200Px Foto Pascal Fielmich (1)

Misschien ook leuk voor jou?