1000+1 nacht (vanaf 8 jaar)

Toneelmakerij en Sadettin K

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen die hij van vroeger kent. Eeuwenoude Vertellingen van Duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie. Ze borrelen een voor een in hem op.

In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dwalen met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad en varen met Sinbad.

De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld van De Vertellingen van Duizend-en-één- nacht staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

Extra informatie:

Regie: Paul Knieriem
Met: Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Tomer Pawlicki, Kyra Bououargane, Harun Balci e.a.
Overige: tekst: Sophie Kassies

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz schittert in de nieuwe familievoorstelling 1000+1 nacht, een samenwerking van de Toneelmakerij en Sadettin K voor iedereen vanaf acht jaar. Ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

Recensies

Het maakt het avontuurlijke 1000+1 nacht tot een pleidooi voor de kunst.

NRC

1000+1 nacht is een ode aan de verbeelding.

Parool

Heerlijke gespeelde ode aan de helende kracht van de verbeelding.

Volkskrant

Verweven eeuwenoude vertellingen laten mooi de kracht van theater zien.

Theaterkrant