10001 Nachtvoorstelling Jeugd

1000+1 nacht (vanaf 8 jaar)

Toneelmakerij en Sadettin K

  • Jeugd & Familie

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen die hij van vroeger kent. Eeuwenoude Vertellingen van Duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie. Ze borrelen een voor een in hem op.

In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dwalen met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad en varen met Sinbad.

De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld van De Vertellingen van Duizend-en-één- nacht staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

Albert Heijnzaal Bestel

Prijzen

€ 13,25 - € 22,05
Regulier
Rang 1 € 19,50
Rang 2 € 17,05
Rang 3 € 13,25
Toprang € 22,05

Extra informatie:

Regie: Paul Knieriem
Met: Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Tomer Pawlicki, Kyra Bououargane, Harun Balci e.a.
Overige: tekst: Sophie Kassies
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Mooie thema's, Met de hele familie

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz schittert in de nieuwe familievoorstelling 1000+1 nacht, een samenwerking van de Toneelmakerij en Sadettin K voor iedereen vanaf acht jaar. Ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater