Voorstelling Zus Van Mijn Zus

Zus van mijn Zus

Ariane Schluter en Marisa van Eyle

  • Theater & Toneel, Theater in de middag
Kleine Zaal Bestel
Meer Info

“Geen tranen! Bewaar die maar voor later.”
“Voor wanneer dan?”
“Weet ik veel. Je bent nog maar een kind. Je gaat toch niet nú al heel je verdriet ophuilen.”

Twee zussen komen bij elkaar om te bespreken of ze de grafrechten van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zullen verlengen.

Ontelbare herinneringen, gedachten en emoties passeren al snel de revue. Zo ontstaat een portret van twee zussen die ooit drie zussen waren. Heden en verleden gaan naadloos in elkaar over, met de dood als onlosmakelijk deel van het leven. Intiem en niets ontziend. Een levenslustige voorstelling over dood, familie en liefde.

Met Zus van mijn zus gaat een lang gekoesterde wens van actrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle in vervulling: voor het eerst staan zij samen op het toneel.

Over de makers
Ariane Schluter speelde na haar studie aan de Toneelacademie Maastricht bij verschillende gezelschappen, waaronder lange tijd bij Het Nationale Theater. Voor haar rollen in Strange Interlude (2003) en Eden (2004) ontving zij de Theo d'Or toneelprijs en in 2010 ontving zij de Theo Mann-Bouwmeesterring. Naast het toneel is Ariane ook te zien in vele films en series.

Marisa van Eyle studeerde aan de Toneelschool Maastricht en werkte vervolgens mee aan verschillende theaterproducties. Naast het toneel is ze ook te zien in vele films en series, waaronder de films Abeltje, Zwartboek en Alles is liefde. In 2001 won ze een Gouden Kalf.

Peer Wittenbols schrijft toneelteksten, scenario’s, liedteksten, verhalen en gedichten. Met zijn teksten won hij in 2013 won hij de Annie M.G. Schmidtprijs. In het najaar van 2021 was de marathonvoorstelling Trojan Wars voor HNTJong te zien.

Kleine Zaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Belle van Heerikhuizen
Met: Ariane Schluter en Marisa van Eyle
Overige: Tekst: Peer Wittenbols Kostuums: Bernadette Corstens Scenografie: Ruben Wijnstok
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Theater in de middag, Met vriendinnen, Theater op de dinsdagmiddag