Voorstelling Urban Myth
Urban Myth WHLWHW 03 Copyright Jean Van Lingen
Urban Myth WHLWHW 13 Copyright Jean Van Lingen
Urban Myth WHLWHW 11 Copyright Jean Van Lingen
Urban Myth WHLWHW 16 Copyright Jean Van Lingen

Urban Myth

We hadden liefde, we hadden wapens

  • Theater & Toneel, Musical

Terug in het theater, Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren 60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd. Naar de gelijknamige roman van Christine Otten.

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu?

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Jörgen Tjon A Fong
Met: Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira
Overige: Script: Jibbe Willems
Ik wil: Muziektheater, Iets nieuws ontdekken

Recensies

”De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.”

Theaterkrant

”Het verhaal over zwarte voorvechter Robert F. Williams krijgt snel vaart, de muziek is fraai en de spelers zijn op hun plek. Je wordt je bewust van het gevaar van uitlatingen die nu weer zo actueel klinken, dat ze je een rilling langs je ruggengraat bezorgen.”

De Volkskrant

Kippenvel gegarandeerd

de Volkskrant