2023 TGM De Kersentuin Scènebeelden Foto Ben Van Duin (1)
2023 TGM De Kersentuin Scènebeelden Foto Ben Van Duin (3)
2023 TGM De Kersentuin Scènebeelden Foto Ben Van Duin (8)
2023 TGM De Kersentuin Scènebeelden Foto Ben Van Duin (6)

Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger

  • Theater & Toneel

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van De Kersentuin van Tsjechov. In regie van Michel Sluysmans en met live muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppige cast een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal. Een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.

Het verhaal
Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Michel Sluysmans
Met: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Quiah Shilue, Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos en Nick Renzo Garcia
Overige: Jibbe Willems en Toneelgroep Maastricht
Heeft een pauze: Nee
Ik wil: Met vriendinnen, Grote namen

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Recensies

Een duizelingwekkend spiegelpaleis.

De Volkskrant over 'Een meeuw' (2022)

Prachtige portretten van medemenselijkheid

NRC over 'Een meeuw' (2022)

Grandioze voorstelling van een moderne toneelklassieker.

Elsevier over 'Vrijdag' (2021)