Voorstelling Tg.Winterberg Alles Naar De Hemel Scene 2

Tg. Winterberg & Feikes Huis

Alles naar de hemel

  • Theater & Toneel

Tg. Winterberg creëert een wonderlijke wereld, met magische poppen, live muziek, stop-motion animatie en klei en laat je te rade gaan bij jezelf. Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je als aanstaande ouders maakt. Want wat doe je als je als zwangere vrouw slecht nieuws krijgt?

Onmogelijk dilemma
Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Dan zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Wonderlijke wereld
In wonderlijke wereld van poppen, livemuziek en animatie trekt een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op, God en de wereld leggen hen het vuur na aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.

Maker Marlyn Coetsier: “Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.”

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Silvia Andringa en Rob Vriens
Met: Steyn de Leeuwe
Overige: Tg. Winterberg, Heleen Verburg, Marlyn Coetsier en Jolanda
Ik wil: Tip van Kim

Over Tg. Winterberg

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat onder de artistieke leiding van Marlyn Coetsier energiek, inventief, rauw-poëtisch theater maakt met objecten, installaties, poppen en acteurs. Haar voorstellingen combineren krachtige beelden met een rijk palet aan verfijnde manipulatietechnieken, eigenzinnige pop-ontwerpen met associatief spel, en heldere structuren met een ongebreidelde fantasie.