Voorstelling Taniakross

Tania Kross

Van Curaçao tot Concertgebouw

  • Muziek

In de jaren negentig kwam de dappere, piepjonge, Curaçaose Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang. Inmiddels is ze 25 jaar zangeres. Om dit te vieren geeft Tania samen met haar twee muzikale vrienden Ernst Munneke en Randal Corsen een intiem concert. Een concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

Over Tania Kross
Tania Kross won al tijdens haar studie belangrijke prijzen (waaronder de NPS Cultuurprijs en de eerste prijs op het Christina Deutekom Concours), zong bij De Nederlandse Opera en ging op tournee langs de belangrijkste concertzalen van de wereld. Sinds een paar jaar blijft Tania dichter bij huis, en zingt ze voor bomvolle theaterzalen in heel Nederland.

Over Ernst Munneke
Pianist Ernst Munneke kent Tania nog uit de collegebanken. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu ook al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

Over Randal Corsen
Randal Corsen kent Tania nog uit haar jeugd op Curaçao, waar  hij geldt tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

 

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Overige: Credits: Mezzosopraan: Tania Kross | Piano: Ernst Munneke & Randal Corsen
Ik wil: Grote namen, Publiekslieveling, Avondje uit