FOK ME HOKJE Studio 52Nd 2021 C Robert Van Der Ree 20 Web

Studio 52nd

Fok me hokje (vanaf 13 jaar)

  • Jeugd & Familie

Een jongerenvoorstelling over gender en seksuele voorkeur. Want waarom maken mensen onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk gedrag? Wat maakt het uit of je op vrouwen of mannen
valt? En genderneutrale toiletten? Die heb je thuis toch ook? FOK ME HOKJE is een interactieve
voorstelling, geschreven door jongeren en gespeeld door professionele theatermakers.

Bij zeepaardjes broeden de vaders de eieren uit, één op de vijf pinguïns is homoseksueel en vissen en slakken wisselen met groot gemak van geslacht. Voor FOK ME HOKJE beeldden jongeren van Nederlandse GSA’s en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer zich in hoe het zou zijn om als mannetje zelf een ei uit te broeden of te kunnen wisselen van geslacht. Onder regie van Bram Jansen gebruikten professionele theatermakers hun verhalen, scènes en sketches om te tonen wat we van het dierenrijk kunnen leren over gender en seksuele voorkeur.

FOK ME HOKJE is een interactieve voorstelling waarbij je je telefoon paraat moet houden. Meedoen dus! Na afloop is er altijd een nagesprek.

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Bram Jansen
Ik wil: Jong, Iets nieuws ontdekken

Over Studio 52nd
De jongerenvoorstellingen van Studio 52nd zijn startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Dit doen we voor, tijdens en na elke voorstelling d.m.v. ons educatietraject.

“Studio 52nd weet telkens een brandend actueel thema, dat onder jongeren leeft, te benoemen. Professionele theatermakers brengen de door jongeren geschreven teksten integraal op de planken. De resulterende theatrale ervaring is een ultieme eye-opener voor jongeren in de theaterzaal of op school. In deze combinatie schuilt de kracht van Studio 52nd en ze zijn hierin uniek.”  Kees Blijleven – Directeur Theater de Krakeling

De Zaanse Regenboog en het Zaantheater

Theater gaat over iedereen en is voor iedereen. Samen met de Zaanse Regenboog , de LHBTIQ+  organisatie van de Zaanstreek, organiseert het Zaantheater voorstellingen met thema’s als seksualiteit, gender, inclusiviteit, genderidentiteit, lhbt-emancipatie en diversiteit. Voorstellingen waarin je jezelf herkent of die je blik verruimen.

DZR Logo Online Orgineel