24121C55 Two Tales Keyvisual Hr 16 9 Landscape Visual Only

Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC

Two Tales

  • Dans

Jonge prijswinnende choreografen vertellen over hun moederland. Danae & Doinysios (Griekenland) maken Free at last, gebaseerd op een Griekse mythe. Intrigerende dans en de mystieke sfeer maken dit stuk overweldigend. Erika Silgoner (Sicilië) maakt The Mourning, met adembenemende partnering en virtuoze dans. Verdriet, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af.

Free at last
Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografen duo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning
Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Twee winnaars RIDCC
Choreografen duo Danae & Dionysios (Free at Last) en choreograaf Erika Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Scapino is partner van het eerste uur van RIDCC. Dit choreografieconcours is uniek in de wereld, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro om een nieuw werk te maken. In samenwerking met RIDCC presenteert Scapino twee winnaars van de XL Production Award in de double bill Two Tales. Uitgevoerd door en gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Ik wil: Avondje uit, Internationaal, Met vriendinnen