Xhappy In Holland Fotografie Bas De Brouwer (Naamsvermelding Altijd Verplicht) 65
Xhappy In Holland Fotografie Bas De Brouwer (Naamsvermelding Altijd Verplicht) 17
Happy In Holland Fotografie Bas De Brouwer (Naamsvermelding Altijd Verplicht) 19
Happy In Holland Fotografie Bas De Brouwer (Naamsvermelding Altijd Verplicht) 5

Rose Stories, Theater Bellevue & Via Rudolphi Producties

Happy in Holland

  • Theater & Toneel

Het Chinees-Indische restaurant verdwijnt. Maar wat is er gebeurd met de glimlachende vrouw die je witte bakjes meegaf? En met dat lieve dochtertje dat vrolijk kroepoek inpakte?  In Happy in Holland doorbreekt de volwassen geworden dochter het stilzwijgen. Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu, restaurantkinderen van het eerste uur, gaan samen een luchtige botsing aan.

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond.

In Happy in Holland gaat de volwassen dochter Happy op onderzoek uit. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest?  Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. 

Restaurantkinderen

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Forbo Flooringzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Char Li Chung
Met: Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im
Overige: Tekst: Sun Li en Tjyying Liu | Producent: Via Rudolphi
Ik wil: Iets nieuws ontdekken

Recensies

‘Happy in Holland’ is een voorbeeldige voorstelling over een moeder en dochter in een Chinees restaurant

de Volkskrant

Ontroerend inkijkje in de achterkant van het Chinees-Indisch restaurant.

Theaterkrant

De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo Sun Li en Tjyying Liu buitengewoon slim samen.”

de Volkskrant

Het zijn dat soort scènes die onderschrijven hoe belangrijk het is niet alleen om een verhaal te hebben, maar vooral ook om dat verhaal zelf te mogen vertellen.

Parool

Mei Ling Wan-Im steelt in de moederrol compleet de show: ze zet zowel haar hardheid als haar onverzettelijkheid stevig neer, twee kanten van dezelfde medaille. Tot het einde toe blijft ze onverminderd zichzelf, wat zowel Happy’s ressentiment als haar bewondering voor haar moeder tastbaar maakt.

NRC

Charlotte Ha speelt Happy sensitief en soms lekker op de emotie, en vormt daarmee een mooi contrast met de vooral ingetogen vertolking van Mei Ling Wan-Im als haar moeder.

Theaterkrant