Voorstelling Richard Groenendijk

Richard Groenendijk

Voor iedereen beter

  • Cabaret

Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En hij zingt! Deze voorstelling is genomineerd voor de Poelifiniario 2022 en kreeg een lovend jury-oordeel. Een must-see dus!

Wegens het grote succes is Richard Groenendijk dit seizoen nogmaals met ‘Voor iedereen beter’ in het Zaantheater te zien. Een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard wel. ‘Voor iedereen beter’ is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

‘Voor iedereen beter’ werd door zowel pers als publiek lovend ontvangen. Een lied uit deze show kreeg een nominatie voor de prestigieuze Annie MG Schmidtprijs én de show is genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario in de categorie Entertainment.  De jury: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook 'Voor iedereen beter' zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”.

Extra informatie:

Ik wil: Humor, Grote namen, Publiekslieveling

Recensies

Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is

De Volkskrant