Voorstelling Rene Van Meurs Banner

René van Meurs

2636

  • Cabaret

René staat aan de vooravond van een nieuwe fase. Met z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Wat als je daar niet klaar voor bent en nog wil dollen? Laat René maar een avond vertellen. Zijn verhalen en hilarische anekdotes zitten vol steengoede grappen. Dagblad Trouw bekroonde zijn laatste voorstelling met vier sterren (****): “Kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig.”

Hoe ga je om met een nieuwe fase? René heeft het gevoel dat hij er ineens echt wat van gaan maken, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar misschien nog niet klaar voor bent en gewoon nog wat wil dollen en loltrappen? Moet ook gewoon kunnen, toch?

Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, je geboortegrond. Daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm. Om eens kritisch te bekijken wat je gevormd heeft en hoe je het dan nu het liefste zelf zou willen doen.

Goud
René maakt “theater als troost in optima forma”, zoals Trouw over zijn vorige voorstelling schreef. In zijn vijfde programma zet hij deze lijn onverminderd voort. Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!”

Over René van Meurs:

René van Meurs is al jaren vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met vier avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en werd in 2018 genomineerd voor de Neerlands Hoop. Dagblad Trouw bekroonde zijn laatste voorstelling Hunkert met vier sterren: “Kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig.” Voor zijn vijfde voorstelling werkt hij opnieuw samen met zijn vaste regisseur Laurens Krispijn de Boer.

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Laurens Krispijn de Boer
Met: René van Meurs
Overige: Techniek: RR-Works (Ramon Rijsdijk)
Ik wil: Grote namen