Voorstelling Paulien Cornelisse Verontrustend Geruststellend

Paulien Cornelisse

Aanstalten

  • Cabaret

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen.

Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld.

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Ik wil: Humor

Recensies

In ‘Om mij moverende redenen’ laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alle-daagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (…) Hilarische anek-dotes levert dat op.

TROUW

Het wordt allemaal overtuigend gebracht door de 41-jarige Cornelisse, die inmiddels als een bedreven, energiek, vertellend standupcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weg-geeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffiezetapparaat

De Volkskrant over 'Om mij moverende redenen'