Voorstelling Orkater

Orkater/De Nieuwkomers

Oroonoko

  • Theater & Toneel, Muziek

Oroonoko is een muzikaal epos, waarin een jonge Ghanese prins kampt met een gebroken hart. Door een list wordt hij gevangen genomen en vastgeketend op een WIC schip. Hij treedt een desastreuze, als tot slaaf gemaakte toekomst tegemoet. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot.

Met Surinaamse kawina, Westerse 17e eeuwse hofmuziek en moderne elektronische beats die moeiteloos in elkaar overvloeien. De muziek die men in dezelfde periode maakte, aan twee kanten van de oceaan, zijn (blijkbaar) bijzonder verenigbaar. 

Aphra Behn was de eerste vrouwelijke schrijfster die kon leven van haar pen. Haar novelle Oroonoko, the Royal Slave doet als tragedie niet onder voor Romeo en Julia en Othello.

UMA maakt een radicale bewerking van de novelle, waarin de personages de confrontatie aangaan met hun schrijver. Kun je ontsnappen aan het levensverhaal dat voor jou geschreven is?

 

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Ik wil: Iets nieuws ontdekken, Muziektheater

Over UMA

UMA bestaat uit actrice Carmen van Mulier (De Krijtkring, Lampje), actrice/danseres Cripta Scheepers (Watskeburt, Showponies), actrice Jamie Grant (KLEM, Casablanca) en drummer/componist Jimmi Hueting (Jo Goes Hunting, 4B2M).

Over Orkater/De Nieuwkomers

Binnen het talent ontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals.