N00b Speelt N00b (C) Mark Engelen Liggend

n00b speelt n00b

Laura Bakker en Isabelle Kafando

  • Cabaret

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) won in 2021 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nu duiken de dames met hun eerste programma het theater in. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. “De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor,” schrijft de Volkskrant.

Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

Over n00b
Het duo noob beleefde een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar (2021) het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst.

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Peter van de Witte
Met: Laura Bakker en Isabelle Kafando
Overige: More Theater Producties
Ik wil: Jong, Cabarettalentsupporter, Iets nieuws ontdekken

De pers over n00b

De humor is lekker op het randje en hun ‘ladyperspectief’ maakt dat extra interessant.

De Volkskrant

Het programma van een klein half uurtje van n00b is minstens zo intrigerend als de naam van het tweetal. Hun schurende humor is te authentiek om ze in een vergelijkingshokje te duwen.

Theaterkrant

Laura en Isabelle vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes. Als toeschouwer ben je steeds benieuwd naar de volgende scène.

Het AD

Kafando en Bakker zijn puike actrices, die snel schakelen en met kleine gebaren of stemwisselingen nuances kunnen aanbrengen. Ze hebben bovendien een fijn gevoel voor absurdisme.

Het Parool