Voorstelling Micha Molthoff

Micha Molthoff en band

A Fiddler on his Route

  • Muziek, Theater in de middag

Violist Micha Molthoff vertelt in A Fiddler on his Route het prachtige verhaal van zijn viool: de San Filippo, gebouwd met 16e eeuws hout van het Uffizi Museum in Florence. Deze viool  brengt een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore. Van de klassieke melodieën van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazzolla tot werk van John Mayer en het Amsterdamse levenslied.

In 1993 raakte het Uffizi Museum in Florence beschadigd door een bomaanslag. Een deel van 16e eeuwse houten constructie van het gebouw kwam bloot te liggen. Vioolbouwer Lazzara* nam hout mee en bouwde een viool, waarmee Micha Molthoff nu optreedt. A Fiddler On His Route is de muzikale biografie van een man en zijn instrument, hun fusie en de veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door de reizen over vele continenten. 

Micha Molthoff wordt ondersteund door Vera Marijt (toetsen, bas) en Vlado Spisiak (gitaar).

Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Ik wil: Theater op de dinsdagmiddag, Muziektheater, Theater in de middag

Over Micha Molthoff
Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder andere Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden en maakte samen met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters een voorstelling. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties. 

*Weetje: Vioolbouwer Jamie Lazzara bouwde ook violen in opdracht van Barack Obama en Itzhak Perlman.