Kinderboekenweekfeest

Kinderboekenweekfeest

Gratis toegankelijk familiefestival (van 4 tot 10 jaar)

  • Jeugd & Familie
Foyer Gratis toegang
Meer Info

Van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Gi-ga-groen’ en staan dieren en de natuur in de spotlights. Tijdens het Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater is er vanaf 13.00 uur in iedere hoek wel iets te beleven: voorlezen, knutselen, tekenen, dansen en muziek maken. De toegang tot het feest is gratis, en voor slechts € 5 kun je een betoverende voorstelling zien. Een fantastische middag uit met het hele gezin!

De voorstellingen die tijdens het Kinderboekenweekfeest te zien zijn:

Koos & Moos (vanaf 4 jaar)

Maak kennis met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Tegen de tijd dat Koos in het theater staat, heeft iedereen hem in zijn hart gesloten. Het is geen geheim dat onze aarde het best een beetje zwaar heeft, maar de meeste mensen weten niet precies wat er precies aan de hand is en wat ze er aan kunnen veranderen... In deze vrolijke voorstelling laat Koos ons zien dat je zelf meer kan doen dan je denkt!

Stapelgek (vanaf 4 jaar)

Op het Kinderboekenweekfeest kan een voorstelling over een beroemd Zaans boek natuurlijk niet ontbreken. De spiksplinternieuwe voorstelling Stapelgek, naar het boek Sjoerd en de Stapelstad van Barry Menger, verbeeldt een stapelgek verhaal over bouwen, stapelen, doorzetten en nooit opgeven. Over een stad waar steeds meer groene huizen worden gebouwd, en een stapelgek plan voor meer speelruimte voor kinderen. Zonder woorden, maar met veel (bouw)geluiden, slapstick, blokjes en houten poppetjes.

Ik, Anansi (vanaf 4 jaar)  - Wijnand Stomp

Wijnand Stomp, aka Meneer Anansi, is een kids comedian die met humor en een tikkeltje wijsheid jong en oud weet te boeien. Razendsnel wisselend van personages en in een stroomversnelling van verhalen met nieuwe en oude Anansi-liedjes vertelt Wijnand waarom hij doet wat hij doet en waarom hij dat doet. Een tipje van de sluier… het is allemaal de schuld van zijn oma die hem ooit de bijnaam ‘Anansi-mannetje’ gaf. Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Luister, geniet en lach je suf tijdens de Mister Anansi leert de wereld lachen.

Foyer Gratis toegang

Extra informatie:

Ik wil: Festival