Voorstelling Joost Spijkers SPIJKERS

Joost Spijkers

Hotel Spijkers

  • Muziek, Theater in de middag

Joost Spijkers en zijn band komen terug met Hotel Spijkers, een eenmansopera met vier muzikanten over levenshonger: het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt. Puttend uit zijn leven en geschraagd door oude tradities, voert Joost je als een moderne sjamaan door het landschap van emoties.

Een van zijn nummers is uitgeroepen tot het beste theaterlied van 2022 en ontving de Annie M.G. Schmidtprijs. De Volkskrant: “In Hotel Spijkers wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen. (****). “Een sublieme cocktail van vreugde, verdriet en verlangen,” schreef de jury van de Poelifinario over zijn vorige programma.

Hotel Spijkers is de avondvullende muziektheatervoorstelling van Joost Spijkers en zijn band. Gezongen, gespeeld, gedanst en verteld door Joost Spijkers. Nieuwe teksten speciaal voor Joost geschreven door toneelschrijver Peer Wittenbols. De muziek bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović en Joost zelf.

In Hotel Spijkers komt een man de lobby van het hotel binnen. Hij is overduidelijk aangeschoten. Zijn kleren zijn gehavend en hij heeft de nodige schrammen en blauwe plekken. Over zijn arm hangt zijn trouwpak: rokkostuum met corsage in de revers. Hij duwt op de hotelbel die op de balie staat en wacht tot de nachtportier zich meldt. Hij begluurt de andere hotelgasten; elk van hen heeft zijn eigen wonderlijke, onthutsende of ontroerende levensgeschiedenis.

Extra informatie:

Regie: Titus Tiel Groenestege
Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Arno Bakker
Overige: Peer Wittenbols en Iva Lesic
Ik wil: Theater in de middag, Theater op de dinsdagmiddag