Unseen Scenefoto 1 (C) Bart Grietens1
Voorstelling Jakop Ahlbom Company Unseen
Unseen Scenefoto 3 (C) Bart Grietens
Unseen Scenefoto 8 (C) Bart Grietens

Jakop Ahlbom Company

Unseen

  • Theater & Toneel, Dans

Unseen is een melancholisch liefdesdrama in de unieke visuele stijl van Jakop Ahlbom. In een gedetailleerd jarenvijftig-draaidecor zien we een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects. De Volkskrant (****) noemt Unseen een “klein meesterwerk”. “Met een uiterst precieze timing, aangrijpende dans en adembenemende bewegingspatronen (…) zien we zinsbegoochelende taferelen.”

Een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden. Een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. Een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt.
Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Het toont Ahlboms fascinatie voor parallelle werkelijkheden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Met: Jakop Ahlbom, Silke Hundertmark, Reinier Schimmel
Ik wil: Tip van Kim, Iets nieuws ontdekken

De pers over de eerdere voorstelling Lebensraum

En als je denkt dat de wervelende choreografie tot zijn ultieme crescendo is gekomen, volgt er een nieuwe verrassing. Lebensraum blijft tot de laatste minuut volkomen onverwacht

NRC