Promobeeld FTBLL Can You Kick It

ISH Dance Collective

FTBLL - Can You Kick It

  • Dans

ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal met de voorstelling FTBLL - Can you kick it. Begeleid door vette Hiphop beats haalt choreograaf Marco Gerris de streetskills naar het theater. De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, powermoves en hypnotische dans.

Zodra choreograaf Marco Gerris op straat freestyle voetbal en straatvoetbal zag, was hij geraakt. “Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans.” De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 besloot vervolgens om er breakers naast te zetten. Gerris: “Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander.”

Over ISH Dance Collective
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Wars van formats en restricties, zoekt choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris al meer dan twintig jaar zijn weg buiten de gebaande paden.

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Marco Gerris
Met: BREAKING: Daryl, Oscar Starink, Jeffrey ‘Kid Colombia’ Verschoor FREESTYLE: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász STRAATVOETBAL: Edward van Gils, Achie Tarhouchi SPOKEN WORD: Moze Naël
Overige: Lichtontwerp: Mike den Ottolander Muziek: Rik Ronner [Wondermonster] Decorontwerp en Graphics: Ottoman & Beeklander Video-design: Karl Klomp
Ik wil: Jong