Voorstelling Dorian

ISH Dance Collective & Junior Company Nationale Ballet

Dorian (vanaf 12 jaar)

  • Dans, Jeugd & Familie

Deze dansvoorstelling is een bruisende mix van hiphop en ballet. Dorian is een thrillerachtige bewerking vol spanning en suspense van boek The Picture of Dorian Gray van Oscar Wilde uit 1891. Over de eerdere voostelling Narnia van HNB en ISH schreef de Telegraaf : “Het. Is. Ge-wel-dig. (…) Ballet gemengd met hiphop. En werkelijk alles valt op zijn plaats in dit verhaal.”

The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde’s filosofische roman The Picture of Dorian Gray gaat over het streven om eeuwig jong te blijven en je daarin volledig te verliezen. Dorian Gray, de hoofdpersoon, wenst dat hij altijd zo jong en knap zal blijven als hij oogt op het schilderij dat zijn vriend Basil van hem heeft gemaakt en dat zijn afbeelding op het schilderij in zijn plaats ouder en lelijker wordt.

Choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris
Na de succesvolle familievoorstellingen Narnia en GRIMM slaan choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris dit seizoen opnieuw de handen ineen en presenteren  ze hun eerste gezamenlijke productie voor volwassenen. Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee. Meisner en Gerris volgen in hun productie de verhaallijn van Wilde’s boek, maar plaatsen het verhaal in een excentrieke, eigentijdse setting. Hoofdpersoon Dorian slaat in zijn zucht naar schoonheid en adoratie volkomen door, met alle gevolgen van dien. Hij belandt in een neerwaartse spiraal en raakt verstrikt in een labyrint waarin hij realiteit en fantasie niet meer kan scheiden.

Nieuwe, live uitgevoerde muziek
Joey Roukens, een van Nederlands bekendste jonge componisten van dit moment, schrijft speciaal voor Dorian een nieuw avondvullend muziekstuk. Hij componeerde de afgelopen jaren werken voor diverse Nederlandse en internationale orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan hij ‘composer in residence’ was. Meisner en Roukens werkten al eerder samen voor het ballet In Transit. In de grotere theaters wordt Roukens’ nieuwe compositie live uitgevoerd door Het Balletorkest.

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Overige: Choreografie: Ernst Meisner en Marco Gerris Muziek: Joey Roukens Fotocredits: Dominik Wagner
Ik wil: Jong, Avondje uit