Voorstelling Dorian

ISH Dance Collective & Junior Company Nationale Ballet

Dorian

  • Dans, Jeugd & Familie

In een bruisende mix van hiphop en ballet komt The Picture of Dorian Gray, geschreven dor Oscar Wilde in 1891, tot leven. Het verhaal over de jonge Dorian Gray die wenst voor eeuwig jong en knap te blijven, zit vol spanning en suspense. Over de vorige voorstelling van ISH schreef de Telegraaf : “Het. Is. Ge-wel-dig. (…) Ballet gemengd met hiphop. En werkelijk alles valt op zijn plaats in dit verhaal.”

The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde’s roman The Picture of Dorian Gray gaat over de wens om eeuwig jong te blijven en je daarin volledig te verliezen. Dorian Gray wenst dat hij altijd zo jong en knap zal blijven als hij oogt op het schilderij dat zijn vriend Basil van hem heeft gemaakt. Wanneer de afbeelding in zijn plaats ouder en lelijker wordt en Dorian zijn jeugdige uitstraling behoudt is hij in eerste instantie dolblij. Maar de prijs die Dorian moet betalen voor zijn eeuwige jeugd is hoog.

Choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris
Na de succesvolle familievoorstellingen Narnia en GRIMM slaan choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris dit seizoen opnieuw de handen ineen en presenteren  ze hun eerste gezamenlijke productie voor volwassenen. Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee. 

Nieuwe, live uitgevoerde muziek
Joey Roukens, een van Nederlands bekendste jonge componisten van dit moment, schrijft speciaal voor Dorian een nieuw avondvullend muziekstuk. Hij componeerde de afgelopen jaren werken voor diverse Nederlandse en internationale orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan hij ‘composer in residence’ was. Meisner en Roukens werkten al eerder samen voor het ballet In Transit. In de grotere theaters wordt Roukens’ nieuwe compositie live uitgevoerd door Het Balletorkest.

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Overige: Choreografie: Ernst Meisner en Marco Gerris Muziek: Joey Roukens Fotocredits: Dominik Wagner
Ik wil: Jong, Avondje uit