22 23 Dorian Generale ©Michel Schnater 095
22 23 Dorian Generale ©Michel Schnater 032
22 23 Dorian Generale ©Michel Schnater 090

ISH Dance Collective, Junior Company & Het Nationale Ballet

Dorian

  • Dans

Voor eeuwig jong zijn, wie wil dat nou niet? De spannende en thrillerachtige voorstelling Dorian is een bruisende mix van hiphop en ballet. De wens van de knappe, jonge Dorian Gray om voor altijd jong te blijven komt uit. Maar is dat wel zo fantastisch als het lijkt? Over de vorige voorstelling van ISH schreef de Telegraaf: “Het. Is. Ge-wel-dig. (…) Ballet gemengd met hiphop. En werkelijk alles valt op zijn plaats in dit verhaal.”

The Picture of Dorian Gray
Dorian is gebaseerd op het beroemde boek The Picture of Dorian Gray dat Oscar Wilde in 1891 schreef. Een boek van meer dan honderd jaar oud, maar het thema is nog steeds razend actueel. Dorian Gray wenst dat hij altijd zo jong en knap zal blijven als zijn portret op het schilderij dat zijn vriend Basil van hem heeft gemaakt. Wanneer dit portret ouder en lelijker wordt en Dorian zélf jong blijft is hij eerst dolblij. Maar de prijs die Dorian moet betalen voor zijn eeuwige jeugd is hoog.

Choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris
Na de succesvolle familievoorstellingen Narnia en GRIMM werken choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris dit seizoen opnieuw samen en maken ze hun eerste gezamenlijke productie voor volwassenen. Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee. 

Nieuwe muziek
Joey Roukens is een van Nederlands bekendste jonge componisten van dit moment. Speciaal voor Dorian schreef hij een te gek nieuw avondvullend muziekstuk.

 

Albert Heijnzaal Bestel

Prijzen

€ 15,55 - € 32,50
Regulier
Rang 1 € 27,50
Rang 2 € 22,80
Rang 3 € 15,55
Toprang € 32,50
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Overige: Choreografie: Ernst Meisner en Marco Gerris Muziek: Joey Roukens Fotocredits: Marta Syrko
Heeft een pauze: Ja
Ik wil: Avondje uit, Jong

Recensies

Dorian levert groots commentaar in een overweldigende versmelting van dans, muziek, videokunst en scenografie

de Volkskrant

Op zeldzaam knappe wijze vertaalt Dorian literatuur in dans.

Theaterkrant